Ostružiny jsou velmi zdravé ovoce, které obsahuje velké množství antioxidantů. Jejich konzumace tak pomáhá zbavovat naše tělo škodlivin. Jejich pěstování není náročné, aby však byly plody chutné, doporučuje se slunné stanoviště.
Méně populární příbuzný maliníku
Ostružiníky jsou pro svou kyselejší chuť považovány za méně populární příbuzné maliníků. O to větší množství cenných látek, zejména vitamínu C a antioxidantů však jejich plody obsahují. Pokud zvolíme pro ostružiny slunné stanoviště, dočkáme se velmi lahodných plodů nasládlé chuti, naopak ostružiny ze stinného stanoviště bývají kyselé až trpké chuti.
Nenáročné na půdu
Na půdu jsou ostružiny nenáročné, vyrostou takřka na každém typu půdy. Pokud si ovšem mohou vybrat, dávají přednost spíše lehčím dobře propustným půdám s vysokým obsahem živin. Na zimu je dobré, přikrýt keříky pro jistotu větvičkami nebo chvojím.
Přečtěte si také