Není žádnou neobvyklou informací, že Češi jsou národ uzenářů. Vůně z udírny se často line z nejedné zahrady a láká všechny kolemjdoucí. Ono totiž takové domácí uzené se chuťově nedá srovnat s tím kupovaným. Mimo maso se dá v udírně připravovat mnoho dalších dobrot, jako třeba domácí klobásy, uzený sýr, ale dají se vyudit i ryby.
Hurá, nastal čas na grilovačky s rodinou či přáteli! Také se již nemůžete dočkat všech lahůdek a pochutin, které si připravíte? Vždyť jídlo z grilu voní i chutná úplně jinak, je to doslova pohádka pro naše chuťové buňky! Pokud si chcete letošní léto zpestřit grilováním spojeným se setkáním s přáteli a rodinou, kde zpravidla vládne dobrá nálada, pak byste měli už teď popřemýšlet nad volbou zahradního grilu.
K výběr stavebnicového zahradního krbu pro Vaše zahradní posezení by měl člověk přistupovat odpovědně, neboť zahradní krb je jedním z dominantních prvků zahrady či terasy, který by Vám měl sloužit mnoho let. Konečný výběr je pochopitelně na Vás, ale přesto lze doporučit pár základních zásad a doporučení, jak se při výběru a nákupu vyvarovat několika zásadních chyb. Pokud se těmto hlavním chybám vyhnete, jste na poloviční cestě ke správnému rozhodnutí a je zde již velká šance, že Vaše grilování bude opravdu pohodové a chuť grilovaných pokrmů Vám poněkud nezhořkne.
Srdečně Vás zveme na jarní veletrhy ABF, kde uvidíte přehlídku nápadů, inspirace a novinek v bydlení. Navštivte největší veletrh o bydlení v České republice, budete mít možnost si popovídat s odborníky domácích i zahraničních firem a prohlédnout si jejich nabídku produktů a služeb.
Sháníte gril, který by zpříjemnil každé letní posezení na terase? Stále větší oblibě se těší grily plynové. Ovšem není na vaší zahradě tolik prostoru pro tento rozlehlý typ grilu, dá se zvolit i jiná z variant.
Rostoucí popularita zahradních krbů v posledních několika letech zastínila tradiční ohniště. Opékání vuřtů nad kruhem z kamení nebo dlažebních kostek má však také něco do sebe, především na chatách a chalupách.
O letních prázdninách je grilovací sezóna v plném proudu. Přinášíme Vám oblíbené recepty zahrádkářů, jak připravit na grilu nejen maso, ale také zeleninu. Recepty jsou vždy pro 4 osoby.
Vzpomínáte na vydařenou grilovací party u Vašich přátel? Pořiďte si svůj vlastní gril a naučte se sami grilovat. Je to velmi snadné.
V létě je radost venku nejen stolovat, ale také připravovat pokrmy. Protože zahradní kuchyně k létu patří, přinášíme Vám trochu inspirace.
Uzení je stará osvědčená metoda úpravy masa, která dodává pokrmu jedinečnou chuť a vůni. Kdo si chce pochutnávat na po domácku připravených uzených lahůdkách, může si pořídit krb s udírnou.
Grilujete rádi? Pořiďte si venkovní krb. Venkovní krby jsou výbornými společníky na grilovací party, kteří se navíc pyšní pěkným vzhledem.
Máte pocit, že Vaše zahradní slavnosti už jsou nudné a fádní? Tak s tím něco udělejte, třeba si na Vašem trávníčku před domem udělejte trochu místa, ať může pohodlně přistát. Kdo? No přeci UFO, nemějte však strach, jde o grilovací kotlík!