Máte rádi ředkvičky? Vypěstujte si je na zahrádce. Vypěstovat ředkvičky není náročné a navíc je můžete vysít několikrát během sezóny.
Podmínky pro pěstování
Ředkvičky vyséváme ze semen, a to nejlépe na slunné stanoviště. Nevadí jim polostín, ale stín je pro pěstování ředkviček nevhodný. Velmi důležitá je pravidelná zálivka. Pokud ji ředkvičky nemají, jsou nevalné chuti.
Ředkvičky v kuchyni
Ředkvičky mají využití především ve studené kuchyni jako součást pomazánek, salátů, ale i omáček. Lze z nich připravit také vynikající polévku. Konzumace ředkviček prospívá našemu zdraví, neboť jsou bohaté na vitamíny a navíc mají antibakteriální účinky. Ředkvičky dále pomáhají zmírňovat zažívací obtíže.
Foto: Pixmac.cz
Přečtěte si také