Vánoční hvězda může vydržet do příštích Vánoc



Kategorie: | 03.01.2013

Vánoční hvězda je ozdobou adventního i svátečního stolu. Málokomu ale vydrží déle než do konce ledna. Pokud však rostlině zajistíte vhodné podmínky, nemusíte v prosinci kupovat novou.

Oblíbená dekorativní rostlina
Vánoční hvězda je oblíbená dekorativní rostlina pocházející z Mexika, kterou si v našich podmínkách zkrášlujeme adventní a vánoční čas. Hlavním důvodem její obliby jsou zajímavě zbarvené okrasné listy, které má rostlina jako doplněk ke svým standardním zeleným listům. Barevné listy mohou být buď červené, smetanově bílé, žluté, anebo růžové. Ovšem tradiční kombinace zelené a červené se těší největší oblibě.

Aby hvězda vydržela
Vánoční hvězda většinou s koncem svátků zvadne. Pokud jí však dopřejeme vhodné podmínky, může nám vydržet až do příštích Vánoc. Co tedy rostlině vyhovuje? Vánoční hvězda má ráda polostinné stanoviště a mírnou, zato pravidelnou zálivku. V březnu potřebuje provést omlazovací řez a přesadit do většího květníku – ideálně s pískovým podložím. Jestliže budete rostlinu dvakrát do měsíce přihnojovat a od května do října zdvojnásobíte intenzitu zálivky, věřte, že Vám vydrží až do příštích svátků.   

Foto:  Michal Tomášek

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.