Vypěstujte si fenykl, zeleninu labužníků



Kategorie: Pěstování | 22.05.2012

Pokud chcete obohatit svou zahrádku o zajímavý zeleninový druh, vypěstujte si fenykl. Rostlina má krátkou vegetační dobu a vysévá se koncem léta přímo do záhonu.

Fenykl pěstování
Fenykl má rád spíše lehčí vápenité půdy. Je velmi náročný na vláhu a vadí mu přímé hnojení. Jeho vegetační doba trvá 70 dnů. Výsev provádíme v srpnu, hlízy sklízíme během září a října, doku nepřijdou první mrazíky.

Fenykl v kuchyni
Fenykl je díky své aromatické chuti považován za vyhlášenou lahůdku, která má využití ve studené i teplé kuchyni. Připravíte z něho lahodný salát, můžete ho dusit, vařit i zapékat téměř se všemi druhy zeleniny. Stejně ho lze použít jako součást sladkých pokrmů, například nákypů. 

Fenykl pro zdraví a štíhlou linii
Fenykl působí účinně proti nadýmání, zácpě a napomáhá hubnutí. Je bohatým zdrojem vitamínu C, odhleňuje a posiluje imunitní systém.  

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.