Kudrnka je zdrojem vitamínů po celý rok



Kategorie: Sezónní recepty | 25.10.2012

Petrželka kudrnka je velmi náročná na pěstování, nevadí jí chlad, a proto je cenným zdrojem vitamínů po celý rok. Pro inspiraci jsme pro Vás připravili několik receptů, ve kterých hraje kudrnka hlavní roli.

Oblíbená petrželka
Zatímco v ostatních zemích se těší velké oblibě hladkolistá petržel, u nás nedáme dopustit na petrželku kudrnku. Její sekaná nať se dá použít nejen na ozdobení chlebíčků nebo posypání brambor, ale také k přípravě knedlíků, pomazánek nebo polévek.  

Kudrnkové knedlíky
Suroviny: 2 starší housky, 150 g sekané kudrnky, 2 vajíčka, muškátový oříšek, pepř a sůl.
Postup: Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené housky. V míse smícháme s vejci, kudrnkou a kořením (dle potřeby přidáme trochu polohrubé mouky) a vytvarujeme knedlíčky. Knedlíčky vhodíme do horké vody, a jakmile vyplavou, podáváme jako přílohu.   

Kudrnková polévka
Suroviny: 5 lžic hrubé krupice, 1 vajíčko, 150 g nati kudrnky, kousek másla, kostka bujónu, pepř a sůl. Postup: Na másle orestujeme krupici, zalijeme vroucí vodou, přidáme bujón a povaříme asi 3 minuty. Zahustíme vajíčkem, přidáme najemno nasekanou zelenou nať a dochutíme pepřem a solí. 

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.