Chutná Vám burčák? Pokud pěstujete na zahrádce vinnou révu, anebo máte dokonce malý vinohrad, můžete si svůj oblíbený nápoj vyrobit podomácku.
Petrželka kudrnka je velmi náročná na pěstování, nevadí jí chlad, a proto je cenným zdrojem vitamínů po celý rok. Pro inspiraci jsme pro Vás připravili několik receptů, ve kterých hraje kudrnka hlavní roli.
Sklízíte dýně? Vyzkoušejte naše podzimní recepty z dýní. Dýňová polévka i koláč Vám jistě zachutná.
Máte bohatou úrodu švestek a jablek a přemýšlíte, co připravit k obědu? Vepřová panenka na švestkách s pečenými jablky Vám určitě bude chutnat.
Máte velkou úrodu cuket a už jste syti cuketových řízků, bramboráků a buchet? Přidejte k cuketám trochu zeleniny a připravte si delikátní polévku. Cuketová polévka je velmi zdravá.
Když začnou dozrávat rajčata, papriky, okurky a další zeleninové druhy, které nestíháme zpracovat, můžeme si naložit pikantní zeleninový mix. Níže Vám přinášíme recept na letní zavařování zeleniny.
Třešňová sezóna je v plném proudu, a proto Vám přinášíme sezónní recept na koláč s třešněmi.
V červnu kvete bez černý. Pokud máte na své zahrádce keř černého bezu, jistě sušíte jeho květy na čaj. Víte ale, že z květů můžete připravit také chutný moučník? Jmenuje se kosmatice a jedná se o starý bavorský recept.
Bylinkkové čaje z vlastní zahrádky představují osvědčený způsob, jak předejít mnoha zdravotním neduhům, anebo se jich zbavit.
Máte ve sklepě přebytky jablek nebo hroznového vína? Připravte si z nespotřebované úrody ovoce vynikající domácí ocet.
Ze směsi bylinek a lihu si můžeme připravit vynikající bylinný likér, který podporuje dobré trávení a v případě nouze nám pomůže při žaludeční nevolnosti.
Máte velkou úrodu rajčat a paprik? Už jste z nich udělali lečo, guláš, zapekli jste je s těstovinami, ale stále Vám jich hodně zbývá? Naplňte rajčata a papriky masovou nebo nemasovou nádivkou a upečte si je.