Pokud máme velkou úrodu dýní a nechceme se přejíst dýňové polévky, můžeme si dýni naložit.
Dýni se nakládá podobně jako okurky. Když však použijete náš recept, získáte velmi pikantní pochoutku.
Suroviny:
500 g dýně
900 ml vody
2 feferonky
2 papriky
500 g cukru
500 ml vinného octa
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
špetka mletého zázvoru
Příprava:
1. Omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na kousky, které ponoříme do octa.
2. Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme koření a kousky dýně.
3. Vaříme, dokud dýně nezesklovatí.
4. Kousky dýně vložíme do sklenic, do každé sklenice přidáme kousek papriky a feferonky a zalijeme nálevem.
Přečtěte si také