Také Vám na zahrádce dozrávají slaďounké hruštičky? Zde jsou dva rychlé recepty na dezerty z hrušek.
Cheesecake s hruškami
Cheesecake s hruškami je lehký tvarohový dezert, který chutná dospělým i dětem.
Suroviny:
3 oloupané na plátky nakrájené hrušky
500 g polotučného tvarohu
2 vejce
100 krystalového cukru
100 g másla
50 g polohrubé mouky
1/3 balíčku prášku do pečiva
strouhaná kůra z jednoho citrónu
1 vanilkový cukr
skořice
Příprava:
1. V misce smícháme mouku s kypřicím práškem.
2. Vymastíme formu a vysypeme polovinou sypké směsi.
3. V druhé míse utřeme tvaroh s vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.
4. Tvarohovou hmotu nalijeme do formy a poklademe plátky hrušek, které jsme posypali skořicí.
5. Posypeme zbytkem sypké hmoty a upečeme ve vyhřáté troubě. Doba pečení je cca 40 minut.
Pečené hrušky
Pečené hrušky patří mezi velmi snadné a navíc nízkokalorické recepty.
Suroviny:
4 hrušky
2 lžíce medu
citronová šťáva z ½ citrónu
lžíce rumu
1 lžíce směsi koření na svařené víno
sekané mandle nebo ořechy
Příprava:
1. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakládáme do zapékací formy.
2. Z medu, citronové šťávy, rumu a koření si připravíme emulzi, kterou hrušky polijeme.
3. Hrušky posypeme sekanými mandlemi nebo ořechy a zapečeme v troubě.
Přečtěte si také