Máte bohatou úrodu švestek a jablek a přemýšlíte, co připravit k obědu? Vepřová panenka na švestkách s pečenými jablky Vám určitě bude chutnat.
Chutný podzimní oběd
Bohatou úrodu švestek a jablek je škoda nevyužít. Přinášíme Vám proto osvědčený recept na nedělní oběd: Vepřová panenka na švestkách s pečenými jablky.
Co potřebujete
750 g vepřové panenky
4 jablka
15 švestek
1 lžička medu
100 g anglické slaniny
bílý pepř, sůl, skořice, hřebíček
2 lžíce oleje
Postup
1. Panenku orestujeme na oleji ze všech stran, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy.
2. Jablka omyjeme, rozkrojíme, posypeme skořicí a drceným hřebíčkem a přidáme k masu.
3. V pánvi orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme vypeckované švestky, lžičku medu a krátce podusíme. Směsí přelijeme panenku.
4. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a za občasného podlévání pečeme na 200 stupňů asi hodinu.
Tip na přílohu
Jako příloha se hodí pečené brambory. Pokud toužíte po změně chuti, můžete zapéct také canelloni (duté těstovinové trubičky) plněné česnekovým tvarohem, které vidíte na fotografii.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také