Meduňka lékařská je náročná na teplo

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Meduňka lékařská je teplomilná bylinka, která pomáhá léčit celou řadu neduhů. Na zahrádce jí proto patří slunné a před větrem chráněné místo.

Máta peprná nesmí na zahradě chybět

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Máte rádi mátový čajíček, anebo mojito? Vypěstujte si na zahrádce mátu peprnou. Když mátu zasadíte do stínu a budete ji pravidelně zalévat, dobře se jí povede.

Levandule provoní zahradu romantikou

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Pokud vysadíte na své zahrádce levanduli, nebudete litovat. Vaše oblíbené místo krásně provoní a navodí v něm romantickou atmosféru. Jak by také ne, když je symbolem jižní Francie.

Rozmarýn je původem ze Středomoří

Kategorie: Bylinky | 09.06.2011
Rozmarýn lékařský pochází stejně jako mnoho dalších oblíbených bylinek z oblasti Středozemního moře. Chce proto hodně tepla a slunce.

Tymián provoní Vaši bylinkovou zahrádku

Kategorie: Bylinky | 08.06.2011
Řecká kuchyně je bez tymiánu takřka nemyslitelná. Pokud ji máte rádi, vypěstujte si na zahrádce tuto bylinku. Její použití se samozřejmě neomezuje pouze na tuto kuchyni.

Estragon je teplomilná bylina

Kategorie: Bylinky | 08.06.2011
Zní Vám estragon příliš cize? Tak mu říkejte pelyněk. Je to jedna a tatáž teplomilná bylina.

Bazalka potřebuje hodně vláhy

Kategorie: Bylinky | 08.06.2011
Bazalka patří mezi nejoblíbenější druhy koření v Itálii, jejíž vlajku společně s mozarellou a rajčaty připomíná. Pokud se ji rozhodnete pěstovat, dopřejte jí hodně vláhy.

Oregano neboli dobromysl zkrášlí zahradu

Kategorie: Bylinky | 08.06.2011
Oregano neboli dobromysl obecná je bylinka, která se podobá skalničce. Kvete drobnými kvítky a je proto přínosem nejen pro kuchyni, ale i pro zahrádku, terasu nebo balkónek.

Majoránka zahradní chce vápnitou půdu

Kategorie: Bylinky | 07.06.2011
Také si nedokážete představit českou kuchyni bez majoránky? Vypěstujte si svou vlastní.

Petržel setá má ráda slunce

Kategorie: Bylinky | 07.06.2011
Kořenová neboli hladkolistá petržel se pěstuje především pro kořen, kadeřavá neboli naťová výhradně pro listy. V kuchyni se používá nať obou bylinek.

Pažitka pravá je odolná vůči mrazu

Kategorie: Bylinky | 07.06.2011
Pažitka patří mezi tradiční bylinky české zahrádky a dá se říci, že patří mezi nejoblíbenější.

Kopr vonný vyroste i na kompostu

Kategorie: Bylinky | 07.06.2011
Kopr vonný patří mezi tradiční u nás pěstované bylinky. Má rád úrodnou půdu a slunce. Čerstvý, sušený, nebo zamrazený ho má ráda po ruce každá hospodyňka.
1 2 3