Také se již nemůžete dočkat jara? Na jeho příchod si sice ještě budete muset pár týdnů počkat, nicméně již nyní si můžete alespoň jeho předzvěst pozvat domů. Pokud se totiž se začátkem sezony chystáte pustit do pěstování bylinek či letniček, pak je právě teď ideální čas k tomu, abyste si předpěstovali sadbu a byli tak před jarem o jeden krok napřed!
Hledáte zpestření pro Váš zdravý jídelníček? Vypěstujte si na zahrádce mangold, jehož chutné listy plné vitamínů můžete sklízet po celou sezónu. Stačí jen zasít semena volně do půdy, dbát na pravidelnou zálivku a občas přihnojit.
Špenát je rostlina citlivá na chlad, a proto se obvykle pěstuje ve skleníku nebo v pařeništi. Lze ho však pěstovat také na záhonu.
Červená řepa je velmi zdravá zelenina. Její pěstování není nikterak náročné. Červená řepa je mimořádně odolná vůči různým škůdcům a chorobám.
Střídání plodin v zeleninové zahradě je jednou ze základních podmínek pěstitelských úspěchů.
Papriky jsou teplomilné rostliny, a proto je jejich pěstování v našich klimatických podmínkách poměrně obtížné.
Pokud chcete mít po ruce něco zeleného po celý rok, kadeřavá kapusta představuje ideální volbu.
Chřest se sice tváří jako gurmánský objev posledních desetiletí, málokdo však ví, že pěstování chřestu má především na Moravě dlouhou tradici.
Artyčoky nejsou právě tradičním druhem českých zeleninových zahrádek, pěstují je především labužníci, ale i ti, kteří znají blahodárné účinky konzumace této zeleniny na lidské zdraví.
Jedlé dýně najdeme jak v užitné, tak v okrasné zahradě. Stejně tak je to s jejich použitím v kuchyni, kde je můžeme nejprve použít jako dekoraci, a poté z nich připravit třeba polévku.
Málokterá zelenina se těší v kuchyni tak velké oblibě jako květák. Ovšem na českých zahrádkách květák pěstuje málokdo. Důvodem je jeho náročnost na teplo.
Pěstovat čínské zelí na české zahrádce je náročné na výživu i na zálivku. Na druhou stranu zelí rychle roste a lze ho kdykoli sklízet.